Son Satır Güncel Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. 2020 Doğum Yardımı Ne Kadar?

2020 Doğum Yardımı Ne Kadar?

Sonsatir Sonsatir -
134 0

Özellikle son dönemde doğum yapan ailelerin merak ettiği hususların başında gelen Doğum Yardımı talep eden herkese ödenemiyor. Bunun için gerekli şartların oluşması gerekiyor ki, bu yardımdan faydalanabilesiniz.

Doğum Yardımı Ne Kadar?

Öncelikle 633 Sayılı KHK ile belirlenen hususlarda canlı doğan birinci çocuğa 300 TL, ikincisi için 400 TL ve üç ve daha sonra doğan çocuklar için ise 600 TL doğum yardımı yapılmasının önü açıldı. Fakat bu yardımın gerçekleşmesinde sınırlandırılmış bir tarih var ki, 15 Mayıs 2015 tarihinden bir gün önce bile doğum olsa bu yardımdan faydalanılamıyor. Yani 15 Mayıs 2015 günü ve sonrasında doğan çocuklara bu yardım yapılabiliyor.

Başvurular Nereye Yapılıyor?

Mavi kart sahibi yada Türk Vatandaşı olanlara yapılan Doğum yardımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlınca veriliyor ve başvurular il müdürlükleri ile yurt dışında konsolosluklara yapılıyor. Doğum yapan çocuğun anne ya da babası çalışıyorsa Doğum Yardımı başvurusunu çalıştığı kurum ya da iş yerine yaptığı için ödemelerini buralardan alabiliyor.

İkiz Çocuk Doğumunda Yardım Nasıl Yapılıyor?

Bilindiği üzere doğan çocuklar kütüklere işlenerek TC. numarası ile birlikte Nüfus cüzdanı almaya hak kazanıyor. Kütüğe işleme sırasına göre ilk çocuk için 300TL ikinci çocuk için ise 400 TL almak için ilgili kuruma başvuru formu ile başvurabiliyorsunuz. dogum yardimi basvuru formu

Evliliklerde meydana gelebilecek anne veya baba Türk Vatandaşı ise bireylerden birinin yabancı olması halinde bile bu imkândan faydalanabiliyorsunuz.

Bir Sosyal Devletin yapması gereken yardımları hiç esirgemeden yapan devletimiz yapacağı doğum yardımlarına bir sınırlama getirmemiş durumda. Yani 5 çocuk olsa da 8 çocuk olsa da bu yardımın yapılmasında kısıtlama bulunmuyor.

Yardımlardan Sadece Bir Tanesi

Genç nüfus sayısını artırmak, ülke genelinde genç nesillerin dünyaya gelmesine yardımcı olmak için devletçe yapılan yardımlardan sadece bir tanesi olan Doğum Yardımı ile gerekli şartların taşınıyor olmasıyla gebelik yardımı da alınabilmektedir. Bunun için Gebelik Yardımı başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz ki, tüketic i olarak sizlerinde ihtiyacı olabilecek bu yardımı hak ediyorsanız alabilesiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güncel Bilgiler Turan AY - 2006 - 2024 – Her hakkı saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz. Yazılar kişisel tavsiyelerden ibarettir ve yazarlar sorumlu tutulamaz. Yatırım bilgileri yatırım tavsiyesi değildir. İlan ve iletişim için turanay@turanay.com.tr adresine yazabilirsiniz. 1 Saatte Para Kazanma