Son Satır Güncel Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Otomotiv
  4. »
  5. 5664 Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

5664 Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Aydin Duran Aydin Duran -
174 0
Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Özellikle araç alımı yapmak isteyen kişiler hasarsız bir araç almak istemektedir. Bu çerçevede hasarlı araçlardan anlamayan kişiler teknik olarak aracın hasarının olup olmadığını farklı yollarla öğrenmek isteyebilmektedir. Bu çerçevede en çok kullanılan yöntem SMS ile 5664 Araç hasar kaydı sorgulama olmaktadır. Hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır geniş bir çerçeveden bakılması gereken hususlardan biridir.

Hız sınırlarına uygun olarak araba kullanmak önemli bir konudur. Sürekli yapılan yavaşlama ve hızlandırmalar birçok araba sürücüsünün rahatsız olduğu bir konudur. Bu durum ne yazık ki sürücülerin birçoğu tarafından gözden kaçırılmakta böylelikle bu konudan kaynaklı birçok kazaya neden oluyor. Yaşam içerisinde karşılaşacağımız kazalar sigortalar ve kaskolar ile desteklenmektedir. Bu anlamda hayat için sigorta araç için ise kasko ön plana çıkar.

Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

Önemli olan plaka olmaktadır. Böylelikle sorgulama yapacağınız aracın plakasını yazın ve 5664 SMS yollanması gerekmektedir. Bu sayede araca ait tüm hasar geçmişi cebinize SMS olarak gelmektedir. Özellikle güvenlik açısından belirtelim ki kazalara neden olan sürücü sadece kendisi değildir. Aynı zamanda etrafa mümkün olduğunca az zarar vermek için büyük bir sorumluluk üstlenmektedir. Bu konuda kullanıcıların en çok merak ettiği konuların başında Araç Hasar Kaydı Sorgulama yer almaktadır. Üstelik sürücülerin eksik bilgiye sahip olmasından kaynaklıdır. Özellikle Otomotiv sektöründe özelikle alım ve satım yapanların en önemli yardımcısı SMS ile sorgulama olmaktadır.

Araç hasar kaydı sorgulama
Araç hasar kaydı sorgulama

Araçlarının hasar kaydı olup olmadığını öğrenmek için birçok yöntem kullanılmaktadır. Öncelikle hasar kaydı sorgulama için şoför ehliyeti sorgulama yöntemi kullanılmaktadır. Araç sürücüsünün ehliyet kimliği ile bu işlem yapılmaktadır. Bu işlemin dışında sürücüler başka yöntemler kullanarak hasar kaydı sorgulama işlemini yapabilmektedir. Özellikle bu yöntemler arasında Araç Hasar Kaydı Sorgulama İstatistik Sitesi kullanılıyor. Hatta bu sitedeki veriler güncellenmektedir. Bu yöntemden faydalanmak için sadece sürücülerin plakasını girmesi yeterlidir.

Bu işlemden sonra sürücüler Araç Hasar Kaydı Sorgulama İstatistik Sitesi üzerinden hasar kaydı olup olmadığını öğrenebilmektedir. Ayrıca sürücülerin bu siteye giriş yapabilmeleri için plakasının önündeki son 3 haneyi girmeleri gerekmektedir. Bu sayede sürücüler hasar kaydı olup olmadığını öğrenebilmektedir. Bu işlem doğrudan ve güvenilir bir işlem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Araba Plakasından Hasar Kaydı Nasıl Sorgulanır?

Araba plakasından hasar kaydı sorgulama işlemi, Türkiye’deki bazı büyük şehirlerde bulunan araba kiralama şirketleri tarafından sunulan bir hizmettir. Bu hizmeti kullanabilmek için, şirketin internet sitesinden hasar kaydı sorgulama formunu doldurarak veya şirketin müşteri hizmetleri birimlerinden yardım alarak sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Hasar kaydı sorgulama işlemi, sadece araba kiralama şirketleri tarafından sunulan bir hizmet olup, sorgulama işlemini yapabilmek için bir araba kiralama şirketi ile anlaşma yapmanız gerekir.

Şasi No ile Hasar Kaydı Nasıl Sorgulanır?

Hasar kaydı sorgulama işlemi için öncelikle Şasi No bilgisi gerekir. Bu bilgiyle birlikte hasar kaydı sorgusu için internet üzerinden “Hasar Kaydı Sorgulama” yazıp arama yapabilir ya da “T.C. Trafik Cezaları Kurumu”nun web sayfasında bulunan sorgulama servislerinden faydalanabilirsiniz.

Araç hasar kaydı sorgulama
Araç hasar kaydı sorgulama

Şasi No bilgisi ile hasar kaydı sorgusu yapabilmeniz için birkaç adımı takip etmeniz gerekir. Bu adımların başında Şasi No girilerek arama yapılır. Daha sonra sorgulama sonucunda hasar kaydı bulunan araçların listesi çıkar. Bu listeden aradığınız araçla ilgili hasar kaydının detayına ulaşabilirsiniz.

Ayrıca “T.C. Trafik Cezaları Kurumu”nun web sayfasında bulunan sorgulama servislerinden de faydalanarak, Şasi No bilgisi ile hasar kaydı sorgusu yapabilirsiniz.

Bu servislere giriş yapabilmek için öncelikle bir “T.C. Kimlik Numarası”na sahip olmanız gerekir. Bu numaranın sonrasında sorgulama yapmak istediğiniz hasar kaydının detaylarına ulaşabilirsiniz.

Araç Hasar Kaydı Sorgulama Motor No İle Nasıl Yapılır?

Öncelikle şunu belirtelim ki, Motor No Hasar Kaydı sorgulama işlemi sadece internet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca bu işlemleri gerçekleştirirken, sadece T.C. kimlik numaranız ile işlem yapabilirsiniz. Bu işlemleri bir başkası adına yapamazsınız.

Motor No Hasar Kaydı sorgulama işlemi için öncelikle bir internet bağlantısına ihtiyacınız olacaktır. Daha sonra da bir bilgisayar veya akıllı telefon gibi bir cihaza ihtiyacınız olacaktır. Bu cihazlardan birine internet bağlantısını sağladıktan sonra, sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Motor No Hasar Kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirmek için öncelikle bir web tarayıcısı açın. Daha sonra da arama bölümüne “Motor No Hasar Kaydı sorgulama” yazın. Ardından da arama yaptıktan sonra, size sunulan sonuçlardan bir tanesine tıklayın.

Açılan sayfada, size karşı çıkan ekranda T.C. kimlik numaranızı girin. Daha sonra da güvenlik kodunu girin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra, “Sorgula” butonuna tıklayın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra, sistem size motorunuzun hasar kayıtlarını gösterecektir.

Motor No Hasar Kaydı sorgulama işlemi oldukça basittir. Bu işlemi herhangi bir sorun yaşamadan, kısa sürede tamamlayabilirsiniz.

Araç alımlarında hasarlı araç olmasına karşın sorgulamada kaydı bulunmayabilir. Bu anlamda hasarsız araç alabilmeniz için aracınızı güvenli bir ekspere inceletmek doğru adımlardan biri olacaktır.

Araçlara ait hasar kayıtları ile diğer sorgulamalar sigorta şirketleri sistemlerinden gerçekleştirilebilmektedir. Ancak bu anlamda yetkiniz olması önemli bir husustur. Sıradan bir vatandaşın yapabileceği sorgulamalardan uzak olmaktadır. Aynı zamanda kişiler kendi üzerine kayıtlı araçlara ait hasar durumlarını e-devlet üzerinden görebilme yetkisine sahip olmaktadır.

İlgili Yazılar

Güncel Bilgiler Turan AY - 2006 - 2024 – Her hakkı saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz. Yazılar kişisel tavsiyelerden ibarettir ve yazarlar sorumlu tutulamaz. Yatırım bilgileri yatırım tavsiyesi değildir. İlan ve iletişim için turanay@turanay.com.tr adresine yazabilirsiniz. 1 Saatte Para Kazanma