Son Satır Güncel Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. 2023 Yılı TÜVTÜRK Otomobil ve Diğer Araç Muayene Ücretleri Belli Oldu

2023 Yılı TÜVTÜRK Otomobil ve Diğer Araç Muayene Ücretleri Belli Oldu

Aydin Duran Aydin Duran -
205 0
2023 Araç Muayene Ücretleri

Yeni yıl ile birlikte güncellenen rakamlardan biri otomobil gibi diğer tüm araç muayene ücretleri oldu. 2023 yılı Araç Muayene ücreti yüzde 122 oranında artış ile yeni fiyatlar ile tahsil ediliyor.

Geçtiğimiz yılbaşında yüzde 36 oranında artış yapılan muayene ücretlerine bu yıl yüzde 122 oranında artış sağlandı. Bu anlamda yılsonu itibariyle aracını erken muayeneye götürenler oldu ki yüksek artış herkesin cebine doğrudan yansıyor. 2023 yılı Ocak ay’ı itibariyle yapılan güncelleme sonrası TÜVTÜRK Araç Muayene Ücretleri;

  • Traktör ve Motorlar için 575,84 TL
  • Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Arazi taşıtları için 1.130,44 TL
  • Kamyon, çekici, otobüs ve tankerler için ise 1.528,10 TL oldu.

Araç Muayene Yaptırmayanların Trafik Cezası Ne Kadar?

2023 Araç Muayene Ücretleri
2023 Araç Muayene Ücretleri

Aracını muayene ettirmeyenlerde bu aşamada daha fazla ceza ödemek zorunda kalacak. Yeni rakamlarla birlikte aracını muayene ettirmeyen kişilerin trafik cezaları da merak konusu oluyor. Gelen zamlarla birlikte geçtiğimiz yıl 427 TL olarak kesilen muayenesiz araç cezası 2023 yılı ile 951 TL gibi bir rakama yükseltildi.

Araç Muayene Ücreti Kredi Kartıyla Ödeme

Aracını TÜVTÜRK istasyonlarında muayene ettiren kişiler ödemesini nakit olarak yapıyor. Ancak kredi kartı ile ödeme yapmak istemeniz halinde hizmet bedeli ödemeniz gerekiyor. Hizmet bedeli yüzde 10 oranında banka tarafından alınıyor. Bu ücretlerle ilgili olarak tüketicilerin şikayetleri söz konusu olsa da bir çalışma yapılmadı. Zira bu ücret için Tüketici Hakem Heyetlerine başvurular yapılmaktaydı.

Güncel TÜVTÜRK Araç Muayene Ücreti Listesi

Yeni yıldan itibaren alınacak olan muayene ücretleri TÜVTÜRK resmi internet sitesinde yayınlandı. Bu anlamda ödemeye yapılacak tutarlar liste halinde şu şekilde;

2023 Araç Muayene Ücretleri
2023 Araç Muayene Ücretleri

Yapılan muayenede ağır kusuru olan araçlar muayeneden geçemiyor. Bunun yanında onayı yapılmayan araçlar bir ay içerisinde tekrar ücretsiz olarak muayenesini yaptırabiliyor. Yine kusurlu olması halinde kişi tekrar muayene ücreti ödemek zorunda.

Otomobilini muayene ettiren ve kusurlu olan kişiler muayeneden geçmemesi halinde Türkiye’deki herhangi bir TÜVTÜRK istasyonunda aracını muayene ettirebiliyor.

İlgili Yazılar

Güncel Bilgiler Turan AY - 2006 - 2024 – Her hakkı saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz. Yazılar kişisel tavsiyelerden ibarettir ve yazarlar sorumlu tutulamaz. Yatırım bilgileri yatırım tavsiyesi değildir. İlan ve iletişim için turanay@turanay.com.tr adresine yazabilirsiniz. 1 Saatte Para Kazanma