Son Satır Güncel Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. 2023 Noter Araç Alım Satım Ücreti Ne Kadar?

2023 Noter Araç Alım Satım Ücreti Ne Kadar?

Aydin Duran Aydin Duran -
291 0
2023 Noter Araç Alım Satım Ücreti Ne Kadar?

Yeni yıl ile birlikte birçok ödeme yeni güncellenecek rakamlar üzerinden ödenmeye başlanılacak. Noterlerde en çok araç alım satım işlemi yapılmaktadır. Bu aşamada 2023 Noter araç alım satım ücreti ne kadar sorusuna yanıt aranılmaktadır.

Yeni yıla girilmesinin ardından araç alımları için ödediğimiz noter fiyatları da değişiyor. Bu aşamada özellikle en çok yapılan işlemlerin başında gelen araç satış işlemi ile Noterler ne kadar para alacak sorusuna yanıt aranılmaktadır. 2023 yılı ile birlikte araç alımı yapacak kişiler noterlere araç alım satış ücreti olarak 930,09 TL ödeyecekler. Bu tutar aracı alan kişi tarafından Notere nakit olarak ödenecek. Otomotiv sektörü son yıllarda önemli artışlar ile satışların gerilemesine neden oldu. Ancak ikinci el araçların satışlarında artışlar söz konusu. Zira sıfır araçların üretilememesi ikinci el araçların değerini de artırmış durumda.

Noter Araç Alım Ücreti Ne Kadar?

2023 yılında araç alımı yapmak isteyenler artık Noterlere 930,09  TL araç alım satış ücreti ödeyecekler. Bu anlamda plaka değişimi yapmak isteyenlerde araç plaka değişim ücreti olarak 457 TL ödeyecekler. Yeni yılda ödeyeceğimiz Noter ücretleri ile ödeme tutarlarında güncellemeler her işlem için yapılacak. Bu anlamda yeni yılda ödeyeceğiniz noter işlemi ücretleri araçlar için şu şekilde;

  • Araç Alım Satışı İşlemi Ücreti 930,09 TL
  • Araç Plaka değişimi işlemi ücreti 457  TL
  • Noter sıfır araç tescil ücreti 930,09  TL
2023 Noter Araç Alım Satım Ücreti Ne Kadar?
2023 Noter Araç Alım Satım Ücreti Ne Kadar?

Özellikle araç alım satımında yetkili olan Noter’lerin en büyük yükü araçlar ile olmaktadır. Araç almak isteyenler Noter’de bu ücreti öder. Satış yapanlar ödememektedir.

Güncel olarak alınan bu ücretler ile ilgili olarak yeni kararlar alınabilir. Ancak yeni alınacak kararlara kadar araç alım ücretleri için vatandaşlar 930,09 TL ödeyecekler.

İlgili Yazılar

Güncel Bilgiler Turan AY - 2006 - 2024 – Her hakkı saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz. Yazılar kişisel tavsiyelerden ibarettir ve yazarlar sorumlu tutulamaz. Yatırım bilgileri yatırım tavsiyesi değildir. İlan ve iletişim için turanay@turanay.com.tr adresine yazabilirsiniz. 1 Saatte Para Kazanma