Son Satır Güncel Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Vakıfbank ATM Para Çekme ve Yatırma Limitleri

Vakıfbank ATM Para Çekme ve Yatırma Limitleri

Sonsatir Sonsatir -
156 0

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve insanların hayat şartların kolaylaştırma çabaları işlemlerini kolay yapabilme istekleri doğrultusunda bankalarda daha iyi hizmet verebilmek için ATM işlemlerini teknolojiye uygun olarak sürekli geliştirmektedir. Vatandaşa daha kolay ulaşabilmek adına banka şubesi ve ATM ağını genişleten bankalar daha çok müşteriye ulaşma çabası içinde. Ancak verilen hizmetlerde olduğu gibi Vakıfbank ATM Para Çekme ve Yatırma Limitleri dahilinde yapılıyor.

Bankaların şube olarak ulaşamayacakları birçok noktada ATM hizmetleri bulunmaktadır. Günümüzde banka şubelerinden işlem yapan insan sayısı çok fazla olsa da, ATM cihazlarını kullanan sayısı da oldukça fazladır. ATM cihazlarının yaygın şekilde kullanılmasıyla birlikte arta banka şubelerine gitmeden para çekme, para yatırma, havale vb. birçok işlem kolayca yapılabilmektedir. Bu da insanlara zaman kazancı ve işlemlerde kolaylık sağlamaktadır.

Okunmalı : Vakıfbank Hesap Numarası Öğrenme

Vakıfbank Para Çekme Limiti

Vakıfbank ATM cihazlarından para çekmek isteyen insanlar en az on Türk Lirası çekebilirken en fazla miktar olarak ta bu değerin bin beş yüz Türk Lirası olarak belirlendiği görülmektedir. Döviz olarak para çekmek istenildiğinde ise bunun en az elli dolar en fazla bin dolar olarak ayarlandığı görülmektedir.

Vakıfbank  Para Yatırma Limiti

Vakıfbank’ın ATM cihazları kullanılarak yapılan para yatırma işlemlerinde hem kart ile para yatırılabildiği gibi kartsız olarak ta işlem yapılabilmektedir. Kartsız işlemlerde en az beş Türk lirası en fazla yirmi bin Türk Lirası yatırılabilir. Kart ile yapılan para yatırma işlemlerinde ise her hangi bir üst sınır limiti bulunmamaktadır. Ancak yüksek miktarda para yatırılması düşünülüyorsa bu tür işlemlerin ATM cihazlarından değil, banka şubelerinden yapmak her zaman daha sağlıklı ve güvenli olacaktır.

Nelere Dikkat Edilmelidir?

Vakıfbank ATM cihazlarını kullanacağınız zaman, bu tüm banka ATM cihaz kullanımları için geçerlidir. İşlem sırasında şifrenizi kimseye göstermeyiniz veya vermeyiniz. İşlem sırasında yanınızda kimsenin bulunmamasına dikkat etmelisiniz. Sorun yaşadığınızda sadece banka yetkililerinden yardım istenmelidir.

Vakıfbank ATM cihazından para çekme işleminde günlük limitin aşılması durumunda banka komisyon ücreti almaktadır. Bu konuda mağdur olmamak için günlük limitin aşılmamasına dikkat edilmelidir. Para yatırma işlemi yapılmak istenildiğinde yatırılacak olan banknotların yıpranmamış, yırtık ve ıslak olmamalarına dikkat edilmelidir. Böyle durumlarda bu tür paraları ATM cihazı kabul etmeyecektir.

Ekonomik olarak gelişen ve enflasyona göre bankalar ATM para çekme ve yatırma limitlerinde güncellemeye gidebiliyor. Buna oranla müşteri durumuna göre farklı limitlerde tahsis edilebiliyor.

Türkiye’de 4 binden fazla bankamatiği bulunan Vakıfbank 70 ilde hizmet veriyor. Bu hizmetler arasında kişi farklı bankacılık ürünlerini kullanabiliyor olsa da; başta para çekme ve yatırma olmak üzere, fatura ödeme, yatırım işlemi, MEB ödemesi, vergi ödemesi, kredi kartı ve kredi başvuruları, banka ve kredi kartı şifresi alma, telefon sim blokesi kaldırma hizmetleri de alınabiliyor. Bu gibi bir çok işlem ayrıca kartsız işlem menüsü sayesinde bankanın müşterisi olmayanlar tarafından da kullanılabiliyor.

Vakıfbank Ortak ATM ve Masrafları

Türkiye’de Ortak ATM imkanları çerçevesinde her bankanın bankamatiğinden Vakıfbank bünyesinde bulunan hesaplarınızla alakalı işlem yapabiliyorsunuz. Bu manada yapacağınız işlemler için masraf ödemesi söz konusu. Başka bankadan çekeceğiniz para için Vakıfbank masraf kesintisi olarak;

  • 350 liraya kadar 5 TL + BSMV
  • 350 lira üzeri çekilen tutarın % 1 i + 2 TL+BSMV
  • Hesabınızdaki bakiyeleri öğrenmek için ise 1 TL + BSMV ödemesi yapmanız gerekiyor.

Burada bilinmesi gereken husus ise ortak atm ücretinin paranın çekildiği banka tarafından değil hesabınızın olduğu banka tarafından yapıldığıdır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güncel Bilgiler Turan AY - 2006 - 2024 – Her hakkı saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz. Yazılar kişisel tavsiyelerden ibarettir ve yazarlar sorumlu tutulamaz. Yatırım bilgileri yatırım tavsiyesi değildir. İlan ve iletişim için turanay@turanay.com.tr adresine yazabilirsiniz. 1 Saatte Para Kazanma