Son Satır Güncel Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Bankalar
  4. »
  5. Halkbank Kredi Kartı Temassız Özelliğini Kapatma

Halkbank Kredi Kartı Temassız Özelliğini Kapatma

Aydin Duran Aydin Duran -
247 0

Halkbank Kredi kartlarının temassız özelliklerini kapatabilmeniz için Halkbank Şubelerine gitmeniz, Müşteri Hizmetlerini arayıp kapatılmasını talep etmeniz, Halkbank internet bankacılığından girerek kartınızın temassız özelliğini kapatma menüsünü onaylamanız yeterli olacaktır.  

Temassız Özelliğini Nasıl Kapatırım?

Halkbank ne kadar avantajlı bir özellik olsa da, tüketicinin kapatma talebini olumsuz karşılamıyor ve kapatıyor. Burada endişelenecek bir durum yok. Fakat tüketiciler bu iptal talebini oluşturmadan önce bir kez daha düşünmeli. Çünkü kişiler adına önemli bir özellik ve insanlara kolaylıklar sağlıyor.

Tüketicilerin geneli harcama sonrası para üstü verilen bozuk paraların taşınmasını nefret eder. Gereksiz ağırlık gibi görünse de biriken bozukluklar da büyük paraları meydana getiriyor. Konumuz bu değil elbet ama yapılan harcamalar kredi kartları ve benzeri araçlar ile ödenmesi halinde hem bozuk paralar taşımak zorunda kalmıyorsunuz, hem harcamanız kayıt altına alınıyor ve vergi kaçağı söz konusu olmuyor.

Yenilen Kartlar Temassız Özellikli Geliyor

Halkbank müşterilerine Paraf Card ve aidatsız olarak Halkkart  ile hizmet veriyor. Bu kartların miadının dolması, yenilenmesi, yeni kart alınması halinde ise bankalar kart sahiplerine talepleri doğrultusundaki kartlarını temassız özellikli olarak gönderiyor. Temassız kartlar bazı kullanıcılar için çok cazip hale gelmiş olsa da, bazı kesimlerce de kullanılmaktan imtina edilen kartlar arasındaki yerini koruyor. Bu yüzden banka kullanıcı kaybı yaşamamak adına talep eden müşterilerin talepsiz ödeme özelliklerini kapatmakla yükümlü kalıyor.

Ödeme alacak kasalarda beklemek istemiyorsanız, zamanınız sizin için değerliyse, para üstü beklemek size sıkıcı geliyorsa temassız ödeme tam size göre bir özellik. Ayrıca NFC sayesinde telefondan temassız ödeme imkanları da bulunması kartınızı yanınızda taşımanıza gerek duymanızın önüne geçiyor.

Temassız Ödemelerin Limiti Bulunuyor

Halkbank Paraf Card ile yapacağınız harcamaların bedellerini  temassız kredi kartı limitleri dahilinde yapabiliyorsunuz. Bu nedenle Halkbank bir defada en fazla 50 TL limite kadar harcama imkanı veriyor. Toplamda üç harcama ve 150 TL harcamalara kadar Paraf Card ile temassız ödeme yapabiliyorsunuz. Bu harcama limitinizin artması içinde sizin kartınıza ödeme yapmanız gerekiyor. Ödeme sonrası limitiniz ise kendiliğinden arttığından ayrıca bir işlem yapmanıza gerek kalmıyor.

Yurt İçi ve Yurt Dışında Harcama İmkanı

Halkbank’a ait Paraf Card ve Halkkart ile yurt dışında da harcama yapabiliyorsunuz. Visa Card, MasterCard ve Troy kartlarının geçtiği her POS cihazından ödeme yapabilirsiniz fakat temassız ödeme yapabilmeniz için POS cihazında bu ödemeyi alabilecek bir özelliğinin olması gerekiyor. Nitekim henüz tüm işletmeler temassız ödeme almayı kabul etmiyor. Zamanı değerli olan tüketicilerde bu yüzden kendi kartlarına uyan POS cihazları bulunan işletmelerden alışverişlerini yapar hale geldi. Bu durum işletmeleri de POS cihazlarını değiştirmeye yönlendiriyor.

Temassız özellikler Halkbank’ın kredi kartı markaları olan Paraf Card, Paraf GOld, Paraf Platinum, Parafly ve Parafly PLatinum ve Parafree da bulunuyor.

İlgili Yazılar

Güncel Bilgiler Turan AY - 2006 - 2024 – Her hakkı saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz. Yazılar kişisel tavsiyelerden ibarettir ve yazarlar sorumlu tutulamaz. Yatırım bilgileri yatırım tavsiyesi değildir. İlan ve iletişim için turanay@turanay.com.tr adresine yazabilirsiniz. 1 Saatte Para Kazanma