Son Satır Güncel Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. icralık Araçlar
  4. »
  5. Sigorta Şirketlerinden Az Hasarlı Araçları Ucuza Alma Yolları

Sigorta Şirketlerinden Az Hasarlı Araçları Ucuza Alma Yolları

Aydin Duran Aydin Duran -
144 0

Satılık vasıta ilanlarında hasar görmüş durumda satılan çoğu vasıta mevcut. Ancak bu vasıtalar sigorta şirketinden alınıp üste karı koyulduktan sonra size satılmakta. Bu sebeple direkt olarak sigorta şirketinden vasıta alabilmek çok daha mantıklı ve karlıdır. Peki normal bir vatandaş sigortadan hasar görmüş vasıta alabilir mi? Hasarlı Araçları Ucuza Alma yolları. Alır ise bu işlemleri nasıl yapacak gelin inceleyelim.

Bu konumuzda normal sıradan ve sigorta şirketlerinden daha evvelce hiç vasıta almamış bir bireyin bu işlemleri nasıl yapabileceğinden bahsedeceğiz. Bütün merak ettiklerinizi bu konumuzda bulabilirsiniz.

Sigortadan Hasarlı Araç Nasıl Alınır?

Sigortadan Direkt Araç Almanın Üç Farklı Yolu Vardır Bu Yollar Şöyledir;

  • Eksperlerin Sovtaj Listelerine Dahil Olarak Sigorta Şirketinden Araç Alma
  • Sigorta Şirketlerinin Sovtaj Listelerine Dahil Olarak Sigorta Şirketinden Araç Alma
  • Sigorta Şirketinin Hasarlı Araç Satış Ağına Kayıt Olarak Sigorta Şirketinden Araç Alma

Bu üç yöntemden ilki olan eksperlerin listelerine dahil olma hususu ile ilgili normal bir vatandaşın hiç talihi yok. Bunun amacıyla referans gerekiyor ve sigorta şirketleri yada eksperlerin iş yaptığı sovtajcılardan referanslarınız yok ise bu sisteme sizi maalesef ki dahil etmezler.

Sigorta Şirketinin Sovtaj listesine dahil olabilmek amacıyla de referanslara gereksiniminiz olacak, Herkesi söz hususu listelere dahil etmemekteler. Bu sebeple rastgele bir referansı olmayan biri amacıyla bu yol da kullanım dışıdır.

Sizin hasar görmüş vasıta alabileceğiniz tek yol ; Sigorta şirketlerinin hasar görmüş güncel  vasıta satış ağlarına kaydolmaktır. Bu ağlara ve sitelere normal vatandaşlar da kabul edilirler ve açık arttırma öneriyi usulü vasıtalar satılmaktadır.

Hasarlı Araç Satış Sistemine Kayıt Olma:  Her Sigorta şirketinin kendine ait ağı vardır. Marphe sigortanın değişik Anadolu Sigortanın değişikdir. Bütün sigorta şirketlerin prosedürleri birbirinden farklıdır. Ancak Bu sistemlere katılmak amacıyla yapılması gerekli olanlar bellidir.

Kayıt Olurken Teminat Ödemesi Alınır

Her yeni kaydolan kullanıcı, sigorta şirketinin banka hesabına belli bir tutar teminat ücreti yatırmak mecburiyetindedir. Örnek vermek lazım olur ise Axa Sigortada bu tutar 3500 TL dir. Herhangi bir araca teklif sunar ve en yüksek teklif sizde kalır ise, bu durumda iken aracı alabilmekten vaz geçerseniz içerideki 3000 TL teminatınız maalesef yanmaktadır. Eğer hiçbir aracı almaz ve kaydınızı sonlandırmak ister iseniz bu ödediğiniz ücreti çoğu şirkette geri alabilirsiniz. Üye olurken kesinlikle şartlar bölümüne göz atmanızı öneriyoruz.

Teklif Verme Ücreti Usulü : Sadece birtakım firmalarda arabalara teklif sunabilecek amacıyla sanal öneri konturu satın alabilmek mecburiyetinde olan sistemlerde mevcuttur. Mesela Neova sigorta gibi sigorta şirketlerinin hasar görmüş satış sitelerine kayıt olurken teminat ödemesi alındığı gibi her araca öneri sunarken ortalama 5 – 10 TL tutarında ödeme gerçekleştirmek mecburiyetinde kalırsınız. Bu sistem her sigortada yok, birtakım sigorta şirketleri lüzumsuz öneri verilmemesi ve yalnızca ciddi alıcıların öneri verebilmesi amacıyla bu sistemi uygulamaktalar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güncel Bilgiler Turan AY - 2006 - 2024 – Her hakkı saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz. Yazılar kişisel tavsiyelerden ibarettir ve yazarlar sorumlu tutulamaz. Yatırım bilgileri yatırım tavsiyesi değildir. İlan ve iletişim için turanay@turanay.com.tr adresine yazabilirsiniz. 1 Saatte Para Kazanma